COÖRDINATOR

Invulling volgt. 

leergeld stage

 

leergeld je kunt schrijven bellen of emailenVACATURES


16-04-2019 | vacature intermediair


Vanwege een groeiend aantal hulpbehoevende kinderen, zijn wij op zoek naar een intermediair.

Als intermediair ben jij het gezicht van Leergeld! Je gaat op bezoek bij gezinnen, die de hulp van Leergeld hard nodig hebben. Je maakt samen met de ouders/verzorgers van de kinderen een inventarisatie wat Leergeld voor hen kan betekenen. Je geeft dit online door aan ons kantoor en zij zullen beoordelen welke hulp toegekend kan worden.
Je hebt maandelijks overleg met de andere intermediairs.

Leergeld Noord-West Brabant werkt in 5 gemeenten tw Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Zundert. We zijn op zoek naar een intermediair voor de gemeente Etten-Leur, maar als je liever in een andere gemeente werkt, kunnen we daar zeker samen uitkomen.

Een aantal zaken die wij belangrijk vinden:

- kennis van de doelgroep (kinderen in armoede)
- sociaal hart
- neutraal en objectief kunnen oordelen mbt de behoeftes van het kind
- minimaal 4/6 uur per week beschikbaar

Kijk ook eens op onze website bij 'organisatie' voor een uitgebreide uitleg van onze organisatie. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op via info@leergeldnoordwestbrabant.nl.

Het betreft een functie waarvoor je een vrijwilligersvergoeding kan ontvangen.

16-04-2019 | vacature voorzitter


Vanaf 1 juni 2019 neemt onze huidige voorzitter, Ton Vermeulen, afscheid als voorzitter van onze organisatie. Daarom zijn we op zoek naar een nieuwe voorzitter, die deze rol met dezelfde passie als Ton wil vervullen.

Binnenkort plaatsen wij hier een volledig functieprofiel, maar vanuit het bestuur zijn we in ieder geval op zoek naar een voorzitter met de volgende competenties:

- kennis van onze doelgroep (kinderen in armoede)
- kennis van het ambtelijk apparaat
- verbindende rol binnen onze organisatie
- faciliterend aan de overige bestuursleden en alle overige vrijwilligers
- gemiddeld 4/6 uur per week beschikbaar


Mocht bovenstaande al aanleiding zijn voor uw interesse, laat het ons dan weten via info@leergeldnoordwestbrabant.nl

Aangezien wij een ANBI-status hebben, betreft het een onbezoldigde functie.


INTERMEDIAIRS

Intermediairs zijn ons gezicht bij de gezinnen die een beroep op onze hulp doen. Zij gaan op pad om het gezin waarvan de kinderen zijn aan- gemeld te bezoeken en bekijken of de hulpvraag terecht is en zo ja, welke hulp geboden kan worden. Zij maken een rapport op, waardoor het coördinator in staat is een finale beslissing te nemen..

 

leergeld blije kinderen

 

Intermediairs doen ook de voorzieningencheck, waarbij gekeken wordt of de gevraagde hulp niet al door andere instanties of de overheid wordt ingevuld. In voorkomende gevallen verwijzen zij door op basis van advies. 

Intermediairs zijn betrokken mensen met kennis van zaken, die toch afstand kunnen houden. Interesse om op basis van vrijwilliger als intermediair bij Stichting Leergeld goed werk te verrichten? Schrijf, bel of email en we gaan graag een gesprek met je aan.